Rocky Road Fudge

December is de maand van kilo’s chocolade, letterkoekjes en zoveel meer. Puilen jou kasten ook nog steeds uit van al dat chocolade- en snoepgoed? Perfect! Want voor dit No-waste dessert heb je niet veel meer nodig!

Eerder zei ik al dat ik een restjes-vrije levensstijl probeer na te streven. Lukt me dit altijd? Neen, maar ik streef er wel naar en hoop via deze weg ook anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Dit is weer zo’n recept. Voor de chocola gebruik ik alles wat ik kan vinden. Zolang het maar geen ‘vulling’ heeft. Chocolade mannetjes, repen, letters, munten,… keuze zat! Voor de vulling ben je ook vrij: Wat heeft de sint gebracht? Wat lag er bij jou op je bord? Hier pepernoten, letterkoekjes, Maltezers en Maria-mauve’kes! Maar had ik nog wat mini-marshmallows in de kast liggen, had ik deze ook gebruikt :). Voor een volgende keer dus!

Nog een pluspunt van dit recept: Er is geen enkel ander dessert wat je zo snel hebt gemaakt als dit! Ga jij onverwacht naar vrienden of familie en wil je niet met lege handen aankomen? Laat dit recept je dan inspireren. Niets lekkerder dan een Rocky Road Fudge voor bij een tasje koffie.

Je hebt het al kunnen lezen in de titel, dit recept gaat over een Rocky Road ‘Fudge‘. Waarom Fudge? Wel Fudge slaat op de toevoeging van de gecondenseerde melk. Je kan ook een Rocky Road zonder Fudge maken. Wel raad ik je aan om dan wat meer boter toe te voegen, alsook 2 el Siroop (vb ahornsiroop of honing).

kooktips met kids: Ik zei het al, de bereiding is piece of cake. Super leuk om te maken met de kids want ze kunnen van begin tot einde meehelpen. Het moeilijkste voor hen zal eerder de wachttijd zijn, want deze rocky road fudge laat je best minimum 2u afkoelen en harden in de koelkast voor je hem aansnijdt. In dit recept verzamelt Li eerst de chocolade in een kom. Verder voegt ze al de vulling toe. Het geheel gaat nadien in de bakvorm en klaar! easy like that! Bekijk de volledige omschrijving van de bereiding hieronder :).

Rocky Road Fudge

Recipe by Farah Hulsmans
Aantal Personen

8

Personen
bereidingstijd

20

minutes
Koeltijd

2

uur
Totale Kooktijd

2:20

Uur

Ingrediënten

 • 400 gr Chocola

 • 25 gr Roomboter

 • 1 Blikje Gecondenseerde Melk

 • Vulling: Pepernoten, letterkoekjes, Maltezers, Guimauve,…

 • Benodigdheden
 • Een Langwerpige Bakvorm

 • Bakpapier

Bereiding

 • Smelt de chocola in een grote kom. Doe dit au bain-marie of in de microgolfoven. Kies je voor de microgolfoven, doe het dan per 30 sec. én roer voldoende om. Laat het zeker niet aanbranden.
 • Eens de chocolade gesmolten is, voeg je de gecondenseerde melk toe. Meng deze met een spatel onder de chocolade. Voeg vervolgens de gewenste vulling toe. Hou nog enkele aan de kant voor de afwerking.
 • Neem de bakvorm en leg een vel bakpapier op de bodem. Dit maakt het achteraf makkelijker om je rocky road fudge uit de bakvorm te tillen.
 • Doe het chocolademengsel in de bakvorm. Werk af met wat ‘vulling’ die je eerder aan de kant hield. Wat Maltezers of misschien wat marshmallows? Alles wat mooi oogt!
 • Plaats je bakvorm voor minstens 2u in de koelkast om opnieuw af te koelen en te harden.
 • Til het chocoladedessert uit de bakvorm door middel van het bakpapier. Haal dit bakpapier vervolgens van het dessert af, waarna het klaar is om te serveren. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.