Thaise Dumplings

Thaise Dumplings, Li’s favoriete Thais gerecht allertijden! En om eerlijk te zijn, staat deze voor mezelf ook in mijn top 3! 🙂 Leuk aan dit recept, is dat het gaat om een basisgerecht wat iedereen voor zich kan personaliseren. Hou je van pikant maar je partner/kids niet? Dat kan perfect! Ook de dressing kan aangepast worden. Je zal zeker en vast nog variaties op dit recept voorbij zien komen. Dus voor de liefhebbers, stay tuned!

Inspiratietip: Wil je bij de feestdagen uitpakken met een lekker voorgerechtje? Dit mooie bordje is daar perfect voor. Suuuuper lekker, voorbereiding kan perfect op voorhand en weinig werk op het moment zelf. Ideaal toch? Serveer dan 7 tot 10 dumplings per persoon. Let wel op, het smaakt altijd naar meer!

De voorbereiding (of het vullen van) neemt wel wat tijd in beslag, maar het leuke aan dit gerecht is dat je het perfect (tot weken!!) op voorhand kan maken! De bereiding zelf is super easy. Eerlijk waar, op een kwartiertje tijd zit je aan tafel te genieten van dit tongstrelend gerecht. Krijg je ook al zin? 🙂

Dumplings kan je altijd op voorhand maken om in te vriezen. Best leg je ze voor het invriezen verspreid op een plaat die je zo in de vriezer legt. Zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan kleven. Eens bevroren kan je ze samen verpakken in een zakje of doosje. Voor de bereiding doe je ze bevroren in de kookpot met kokend water. Wanneer ze naar de oppervlakte komen, laat je ze nog een klein minuutje drijven. Daarna schep je ze eruit en zijn ze klaar.

Met dit recept maak je zo’n 35 dumplings.

Voor de vegetariërs onder ons: Dit gerecht is ook perfect vegetarisch te maken. Dit doe je door het vleesgehakt te veranderen in vegetarisch gehakt & de kippenbouillon aan te passen naar groentebouillon! Easy like that!

PS: Alleen al door het schrijven van deze blog komt het water me in de mond (oeps :p).

Thaise Dumplings

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

40

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

50

minutes

Ingrediënten

  • Dumpling Vulling
  • Wonton-vellen

  • 200 gr Gehakt

  • 1/2 tl Sesam Olie

  • 2 tl Maïzena

  • 1 Ei

  • 2 el Water + 1 tl Kippenbouillon

  • Groen van Pijpajuin

  • Garnering ( zie Thaise Smaakmakers)
  • Pijpajuin

  • Black Sojasaus (= Zoet)

  • Gebakken Look In Olie

  • Zure Pepers In Azijn

  • Chilivlokken

  • Geroosterde Pinda’s

  • Gehakte Koriander

Bereiding

  • Bereiding Dumplings
  • Maak het water lichtjes warm in een klein schaaltje. In warm water lost de bouillon makkelijker op. Voeg hierin de kippenbouillon en meng.
  • Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de sesam olie, het ei, het water met kippenbouillon en de maïzena toe. Meng goed.
  • Snij het groen van de pijpajuin in dunne ringetjes en voeg deze alsook toe aan het gehaktmengsel. Meng nog even kort. Je gehaktmengsel is klaar.
  • Neem een vel Wonton-deeg en leg deze plat in je handpalm. leg in het midden een tl gehakt. Steek je wijsvinger in een schaaltje water en ga met je natte vinger over de randen. Vouw de zijkanten naar binnen en druk bovenaan goed aan. herhaal tot het gehakt op is.
  • Zet ondertussen een pot water op het vuur. Wanneer het water kookt, leg je de dumplings voorzichtig in het water. Wanneer ze naar de oppervlakte komen, laat je ze nog een klein minuutje koken en dan zijn ze klaar. Schep ze uit het water in de borden.
  • Garnering
  • Dresseer met ringetjes pijpajuin, een scheutje Black Soja, wat gebakken look (& olie), enkele drupjes azijn met pepertjes, Koriander en Pinda’s. Serveer met een schaaltje chilivlokken zodat ieder naar eigen wens kan toevoegen.

Tips

  • Optionele smaakmakers zijn: Chilivlokken, Zure pepers (in azijn), vissaus en suiker. Deze smaakmakers worden in Thailand op tafel gezet zodat iedereen zijn eigen gerecht kan personaliseren naar eigen smaak. Zelf vul ik dit lijstje graag aan met gebakken look in olie én geroosterde pinda’s. Ikzelf heb deze smaakmakers altijd op mijn voorraadplank staan maar het is zeker géén must! Klik Hier voor meer info en bereiding van deze smaakmakers.
  • Plaats indien mogelijk de smaakmakers op tafel, zo kan iedereen naar eigen wens afkruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.