Thaise Gebakken Groentjes Met Kip

Wanneer mensen denken aan de Thaise keuken, deinzen sommigen al terug omdat ze denken dat de graad van spiciness te hoog zou zijn. Nu, voor sommige gerechten is dat ook wel het geval, maar zeker niet voor allemaal. Wij eten namelijk op zeer regelmatige basis Thais, maar nooit iets pikant voor Li.

Er zijn erg veel gerechten die ‘niet pikant’ gemaakt kunnen worden. Dit is mijn ‘go for’ wanneer ik zo’n een kindvriendelijk bijgerecht voorzie bij de rijst, ter compensatie van eerder wat ‘pikantere’ Thaise bijgerechten.

Je gaat het me al vaker horen gezegd hebben, maar de meeste Thaise gerechten zijn over het algemeen super snel en makkelijk klaar te maken. én ook dit is er weer zo eentje. het belangrijkste wat je in de Thaise keuken nodig hebt is een wok pan, olie, verse groentjes en een hoog vuur. Easy as that!

kooktips met kids: Nu, zoals eerder gezegd, de bereiding is snel en makkelijk. Je bent meer tijd kwijt aan de voorbereiding dan aan de bereiding :). Ik laat Li dan ook vooral ingrediënten toevoegen tijdens het bakken. Roeren doe ik in dit gerecht zelf omdat het vrij snel moet gaan en het risico voor verbranden door het hoog vuur te groot is. Meer is het ook gewoon niet!

Thaise Gebakken Groentjes Met Kip

Recipe by Farah
Aantal Personen

2

Personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 1/2 Rode Paprika

  • 1 Sjalot

  • 1 Pijpajuin

  • 100 gr Kip

  • 40 gr Sojascheuten

  • 1/2 Cup Cashewnoten

  • Saus
  • 1/2 el Oestersaus

  • 1/2 el Black Soja

  • 1 tl Thin Soja

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een kommetje. Dit is makkelijker om nadien toe te voegen en voorkomt dat je gerecht ‘overgaar’ raakt.
  • Snij de ui en paprika in middelgrote blokjes. Snij de pijpajuin in stukjes van ong 2 cm.
  • Snij de kip in kleine blokjes of reepjes.
  • Verhit een scheut olie in een wokpan. Voeg de kip toe en bak ‘bijna’ gaar. Overgiet de kip met het sausmengsel en voeg vervolgens de paprika en sjalot toe. Roer geheel goed om.
  • Voeg vervolgens de Cashewnoten en pijpajuin toe. Roer opnieuw goed om zodat alles bedekt is met een laagje saus. Voeg tot slot de sojascheuten toe.
  • Roer nog een laatste keer kort om en doe alles daarna in een schaaltje. Je gerecht is klaar om te serveren!

Tips

  • Je kan de sjalot eventueel vervangen door 1/2 ui.
  • Serveer dit als bijgerecht met rijst.
  • Wil je eerder gaan voor een vegetarisch alternatief? Vervang de kip dan door bijvoorbeeld gebakken tofu.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.