Thaise Kipsaté

Heb jij de weersvoorspellingen in de gaten? We hebben prachtig weer in het vooruitzicht! Vele onder ons zullen de BBQ aansteken en de hele buurt laten meegenieten van ‘het goede leven’ 🙂 De heerlijke geur van verse kruiden en sissende marinade brandend op het rooster, niets wijst er meer op de ‘echte’ start van de lente!

Eentje die zeker niet mag missen tijdens je aperitief moment, is deze Thaise kipsate. Één van de meest gekende street food gerechten uit Thailand. Als je ooit in Thailand op vakantie bent geweest, dan ben je ze zeker en vast tegen gekomen (of zelfs geproefd?) in één van de vele kraampjes op straat! Heerlijk mals en sappig door de kokosmarinade, voorzien met een heerlijke curry-pinda-dip.

Ook is het een echte go-to wanneer er kinderen mee aan tafel zitten. Doordat de curry-dip gemaakt is van Massaman-curry, is deze niet pikant maar eerder zoet. Perfect voor kinderen en zij die niet zo van spicy-food houden!

Ben je nog op zoek naar een recept voor de heerlijke curry-pinda-dip? Klik dan snel hier!

Thaise Kipsaté

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

35

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale Bereidingstijd

46

minutes

Ingrediënten

  • 500 gr Kippenfilet

  • Ingrediënten voor de Curry
  • 1 tl Komijnzaad

  • 1 tl Korianderzaad

  • 1 tl Witte Peper

  • 1 tl Zeezout

  • 1 tl Kurkuma

  • 1 tl Galangal

  • 1 el Citroengras

  • 1 el Palmsuiker

  • 1 (240 ml) Cup kokosmelk

  • Benodigdheden
  • Vijzel

  • Satéprikkers

  • Zip-zakjes

Bereiding

  • Snij het citroengras en de galangal in fijne kleine stukjes. Hoe fijner, hoe makkelijker te verwerken in de curry nadien.
  • Start met het roosteren van de witte peperbollen, de koriander- en komijnzaad. Eens geroosterd, doe je ze in de vijzel en begin je met fijnstampen. Wanneer je eerste kruiden fijn genoeg zijn gemalen, voeg je vervolgens de kurkuma, de galangal, citroengras en het zeezout toe. Het grof zeezout zorgt er voor dat het geheel makkelijker fijngestampt wordt. Tot slot voeg je de palmsuiker toe en stamp je alles verder tot een vaste smeuïge curry.
  • Snij de kippenfilet in lange repen van ongeveer 1,5- 2 cm breed.
  • Doe de curry in een zitzakje en giet er de kokosmelk bij. Sluit het zakje en meng goed tot alle curry is opgelost in de kokosmelk. Voeg De kip toe aan het zakje en laat minstens 3u marineren (bij voorkeur laat je het 1 dag marineren).
  • Als de kip lang genoeg heeft kunnen marineren, kan je hem prikken op de satéprikkers. Bak de satés in de oven of in de Airfryer, en serveer later met een heerlijke pinda-dipsaus!

Tips

  • Palmsuiker kan je eventueel vervangen door gewone kristalsuiker, of door een combo van kristalsuiker en bruine suiker.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.