Traditioneel wordt deze dip in Thailand vooral geserveerd bij de Thaise kipsaté, maar ze is bijvoorbeeld ook super lekker voor bij de springrolls of loempia’s. Een echt street-food gerecht!

Deze pinda-curry dip is lekker zoet en hartig van smaak, waardoor groot én klein kan genieten van deze heerlijke dipsaus bij allerhande gerechten!
Ik heb gemerkt dat velen onder jullie heel wat vragen hebben over de ‘te gebruiken producten’. Hopelijk kan deze bijgevoegde foto jullie meer productkennis bieden en/of richting geven in jullie zoektocht naar de juiste ingrediënten 🙂
kooktips met kids: Dit is een kort en makkelijk recept. Wat maakt dat sauzen soms de makkelijkste recepten zijn om samen met je kinderen te starten met het ‘leren’ koken: Li staat altijd bij me voor de kookpot met het juiste maatje in de hand. Ik vul het maatje (boven de kookpot) terwijl zij het vasthoudt en vervolgens omkiept. Nadien kan ze het geheel nog omroeren.
Thaise Pinda-Curry Dip
4
Personen10
minutes20
minutes30
minutesIngrediënten
200 ml Kokosmelk
1,5 el Massaman Curry
4 el Pindakaas
2 el Geroosterde Pinda’s
50 gr Palmsuiker
2 tl Vloeibare Tamarinde
3 el Olie
Bereiding
- Rooster enkele pinda’s in een koekenpan en hak deze vervolgens fijn in een vijzel. Plaats even aan de kant voor later.
- Doe 3 eetlepels olie in een steelpannetje en verwarm deze op hoog vuur.
- Voeg de Massaman curry toe, zet het vuur lager en blijf roeren zodat de curry niet aanbakt. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat even inkoken.
- Voeg de pindakaas toe en meng tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens de geroosterde pinda’s toe en roer onder het mengsel.
- Voeg tot slot de tamarinde en de palmsuiker toe en meng alles tot de palmsuiker gesmolten is. Laat nog eventjes op laag vuur pruttelen tot er olievlekken op de oppervlakte komen liggen. Dit duurt zo’n 5 min. Laat geheel afkoelen en je dip is klaar om te serveren!
[…] Eentje die zeker niet mag missen tijdens je aperitief moment, is deze Thaise kipsate. Één van de meest gekende street food gerechten uit Thailand. Als je ooit in Thailand op vakantie bent geweest, dan ben je ze zeker en vast tegen gekomen (of zelfs geproefd?) in één van de vele kraampjes op straat! Heerlijk mals en sappig door de kokosmarinade, voorzien met een heerlijke curry-pinda-dip. […]