Thaise Loempia

Mijn passie voor de Thaise keuken is voortgekomen uit de geweldige kookkunsten van Li’s oma. Ik heb veel van haar geleerd, En hoop mijn kennis ook ooit door te geven aan Li. Maar na al die jaren geef je toch weer je eigen twist aan een gerecht, toch? Ik heb al enorm veel verschillende loempia’s geprobeerd. er is dan ook een uitgebreid aanbod te vinden in bijna iedere winkel. Toch vond ik nooit echt mijn “goesting”, omdat ze vaak erf flauw van smaak zijn.

Mensen vragen me vaak, waar blijf jij je inspiratie halen? Wel, Ik hou van lekker eten, en ik blijf zoeken naar het lekkerste. En dat is nu eenmaal vaak zelf gemaakt!

Daarnaast is het ook gewoon een leuk recept om samen met Li te maken. Het enige nadeel: voor het in de pan ligt, ben ik al de helft van mijn ingrediënten kwijt. Het voordeel aan je kinderen laten meekoken? Ze willen ALLES proeven, waardoor ze vanzelf uitgebreid leren eten. Li haar grootste taak tijdens het maken van dit gerecht is (naast het proeven) de inhoud op de vellen leggen voor ik ze dichtrol én het eiwit op het uiteinde smeren voor we het dicht kleven. Dus moest je met je kids willen koken? Dan kun je ze makkelijk deze opdrachten geven. Dat kunnen ze als de beste! Weet wel, dit kan niet zonder morsen 🙂 Maar geef ze lekker de ruimte om te morsen en te proberen. Zo trainen ze niet enkel hun motoriek, ze hebben ook gewoon plezier! Wie weet, schuilt er zich daar ergens een mini-master chef bij jullie thuis :).

Met dit gerecht maak je zo’n 22 ‘goedgevulde’ Loempia’s. Genoeg voor een gezellig avondje met wat vrienden, of misschien leg je ze liever in de vriezer voor een later momentje? Aan jou de keuze!

Thaise Loempia

Recipe by Farah
Aantal Personen

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale kooktijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 500 gr Gehakt

  • 2 Wortelen

  • 200 gr (Gesneden) Spitskool

  • 150 gr Sojascheuten

  • 70 gr Ongekookte Glasnoedels

  • 2 Pijpajuinen

  • 1 Ui

  • 1 Teentje Look

  • 4 el Sojasaus

  • 2 tl Suiker

  • Peper & Zout

  • Loempiavellen (215×215)

  • 1 Opgeklopt Ei

  • benodigdheden
  • Keukenkwast

Bereiding

  • Leg de glasnoedels in heet water voor 5 min. Giet het water weg en snij het in kleinere stukjes.
  • Snij de wortels en de spitskool in fijne reepjes. Weeg de gesneden spitskool af tot 200gr. Snij de pijpajuin in dingetjes. Snipper de ui en pers het teentje look.
  • Bak de ui en look tot glazig. Voeg dan het gehakt toe en bak tot het gaar is.
  • Voeg de sojasaus , de wortelen en de suiker toe. Laat enkele minuutjes bakken.
  • Voeg de spitskool en de pijpajuintjes toe, roer goed om. Voeg dan de pijpajuin en de de glasnoedels toe. Blijf omroeren.
  • voeg als laatste de sojascheuten toe laat nog enkele minuutjes bakken, niet te lang want ze raken snel ‘overkookt’. Kruid tenslotte af met peper en zout.
  • Eens de vulling klaar, leg een eerste loempiavel klaar. Leg hem voor jou neer als een ruit.
  • Leg 2 eetlepels vulling +- 4 vingers boven de onderste punt van de ruit. Breng de punt van de loempia omhoog en rol het geheel in als een sigaar. (Ik kan het niet makkelijker verwoorden :)) breng de linkse en rechtse punt naar binnen. rol verder omhoog.
  • Smeer het bovenste puntje van je loempiavel in met opgeklopt eiwit door gebruik van een keukenkwast. Rol dan verder toe.
  • Herhaal tot al je vulling is opgebruikt. Is het rollen toch niet zo duidelijk? check dan even het rubriekje ‘Tips’ onderaan dit recept! Enjoy!

Tips

  • Is het rollen toch niet zo duidelijk? Klik hier. we hebben een kort filmpje op onze instagrampagina wat zeker duidelijkheid zal brengen!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.