Dit was mijn eerste grote liefde na mij grote doop in de Thaise keuken. Niet té spicy, heerlijk romig, een smaakbom in de mond én een parel voor het oog. Thaise rode curry, nog steeds één van mijn all time favo’s! En zo simpel en snel te maken.
Curry’s in het algemeen zijn geen vaststaande gerechten. Je maakt ze gewoon naar eigen smaak. Je kan ze maken met paprika zoals ik in dit receptje doe, maar je zou ook kunnen werken met peultjes, Thaise aubergines,… Noem maar op. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Omdat er toch een licht pikante toets aan dit gerecht zit, maak ik dit enkel en alleen voor mezelf. Nooit voor Li. Voor haar maak ik dan een eerder ‘kindvriendelijk’ bijgerecht voor bij de rijst, namelijk de Thaise gebakken groentjes met kip. Ook dit recept kan je vinden als je doorklikt op de link.
Ik heb gemerkt dat velen onder jullie heel wat vragen hebben over de ‘te gebruiken producten’. Hopelijk kan deze bijgevoegde foto jullie meer productkennis bieden en/of richting geven in jullie zoektocht naar de juiste ingrediënten 🙂
kooktips met kids: Wel wil Li altijd helpen met de bereiding. Nu, zoals eerder gezegd, veel is er ook niet aan. Je bent meer tijd kwijt aan de voorbereiding dan aan de bereiding :). Ik laat Li dan ook vooral ingrediënten toevoegen en roeren. Meer is het ook gewoon niet! Een snel en easy gerechtje waarbij zelfs de allerkleinste kunnen helpen. Zo makkelijk kan het soms dus ook!
Thaise Rode Curry
2
Personen15
minutes10
minutes25
minutesIngrediënten
150 gr Kip
1 (Afgestreken) el Rode Currypasta
250 ml Kokosroom
75 ml Water
1/2 Rode Paprika
1/4 Ui
1 Pijpajuin
3 tl Vissaus
1/4 tl umamikruiden
1,5 tl suiker
Snuifje Peper en Zout
Bereiding
- Snij de kip in kleine blokjes.
- Snij de paprika in reepjes van ong 0,5 cm en de ui in middelgrote blokjes. Snij de pijpajuin in ringetjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een steelpannetje. Voeg de currypasta toe en roer tot de pasta uit elkaar begint te vallen. Voeg op dat moment 1/3 van de kokosroom toe. Meng tot de currypasta is opgelost en voeg vervolgens het water toe. Je zal zien dat de kleur egaler en intenser wordt. De ‘spikkeltjes’ currypasta zullen verminderen.
- Voeg hierna de kip toe en meng goed onder zodat deze kan beginnen garen. Voeg ook nog de paprika en de ui toe. Laat eventjes sudderen.
- Tot slot voeg je de rest van de kokosmelk toe. Breng je curry op smaak door het toevoegen van de vissaus, suiker, umami-kruiden peper & zout. Laat op middelhoog vuurtje sudderen tot de kip gaar is.
- Giet het geheel over in een kommetje. Voor het serveren strooi je nog wat pijpajuin-ringetjes over de curry. Smakelijk!
Tips
- Serveer dit als bijgerecht bij witte rijst.