Homemade Gember-kaneel Limonade

Het begint al weer wat frisser te worden… Tijd voor een koud drankje met een ‘warm’ gevoel! Wat geeft meer voldoening dan te kunnen zeggen dat de frisdranken die je serveert, zelf hebt gemaakt? Ja hoor, I looooove it!

Ik koop zelden of nooit frisdrank in de winkel. Niet omdat ik het niet lust, maar vooral omdat ik er niet vanaf kan blijven als het er is :). Meestal houden we het thuis bij water met citroen/limoenschijfjes en wat verse munt uit de tuin. Tochhh heb ik soms stiekem ‘nood’ aan zo’n frisdrankmomentje 🙂

Sinds vorig jaar maken we regelmatig eigen variaties op ‘limonade. Volg je ons al wat langer? Dan heb je dit vast en zeker al gemerkt 🙂 Dit is weer zo’n heerlijke topper! Ben je fan van gember? Dan ga je deze ook lekker vinden!

kooktips met kids: Ã‰n een topactiviteit om te maken met de kids! Wie maakt er nu niet graag z’n eigen Limo, wie zegt dat niet graag tegen z’n vriendjes?! 🙂 Het persen van de citroenen is voor Li soms nog wat moeilijk omdat je toch redelijk wat druk moet uitoefenen om het sap eruit te krijgen. Daarom laat ik Li o.a. helpen met het afwegen van de ingrediënten, maken van de siroop en het samenvoegen van de ingrediënten op het einde.

Dit recept is gelijkaardig aan ons voorgaande lavendellimonade-recept. Uit dit recept haal je iets minder dan 2 liter limonade. Het lekkerste is als je dit drankje ijskoud serveert met een heleboel ijs.

Je kan de siroop perfect op voorhand maken om op een later moment te gebruiken. Giet de siroop na het bereiden in een steriel flesje en plaats in de koelkast. De suiker zorgt ervoor dat je hem langer kan bewaren. In de koelkast blijft het tot een maand goed.

Homemade Gember-kaneel Limonade

Aantal Personen

4

Personen
Voorbereiding

45

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

55

minutes

Ingrediënten

  • Siroop
  • 50 gr Gember

  • 1 Kaneelstokje

  • 1 Cup Water (240 ml)

  • 1 Cup Suiker (200 gram)

  • Eindproduct
  • 1 Cup (240 ml) Citroensap

  • 6 Cups (+- 1,5 l) Water

  • Veel Ijs

Bereiding

  • Schil de gember en snij/Snipper in zo fijn mogelijke stukjes.
  • Pers je citroenen tot je 240 ml sap hebt. Afhankelijk van de grootte van citroenen zal je 5-8 citroenen nodig hebben.
  • plaats een pannetje op het vuur met 1 cup water en 1 cup suiker. Verwarm tot alle suiker is opgelost.
  • Voeg de geschilde versneden gember en het kaneelstokje toe en laat kort inkoken. Haal van het vuur en laat het geheel nog 30 min trekken.
  • Zeef de gember uit de siroop.
  • Voeg in een grote karaf 6 cups water, het limoensap en de gembersiroop samen. Voeg tot slot nog het ijs toe en serveer.

Tips

  • Ben je geen fan van kaneel? Dan kan je het er ook uit laten! Dan hou je er gewoon een heerlijke gemberlimo aan over. Ook super yummy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.