Krokante Chicken Wrap

Een krokante Chicken Wrap. Mijn go-to tijdens een druk bezette dag. Het blijft een toppertje. Én ik moet bij deze eerlijk toegeven, ik maak het krokante kipje niet altijd vanuit scratch. Zoals ik al eerder aangaf is dit meestal het gerecht wat op tafel komt wanneer ik een gebrek heb aan tijd. Soms na een onverwachte drukke dag op het werk, of na een leuke daguitstap die is uitgelopen. Toch, een dag, hoe druk ook, is pas goed afgesloten na een heerlijke maaltijd.

Voor Li is dit een gerecht wat meermaals per week op tafel zou mogen komen. Niet alleen omdat ze dit gewoon lekker vind, maar ook omdat dit weer zo’n gerechtje is wat ze bijna volledig zelf kan maken. Het enige wat ik ‘mag’ doen, is het versnijden van de groentjes. En zelfs dat moet ik stiekem op voorhand doen, want zelfs daar zou ze nog haar aandeel in opeisen hihi. Maar verder doet ze alles zelf.

Belangrijk bij dit recept is dat je de wrap natuurlijk vult met wat je zelf lekker vind. Ik zelf hou van pittig en krokant, maar vaak gebruik ik ook gewoon wat ik op dat moment in huis heb. Voel je vrij om toe te voegen wat je lekker vind. Hetzelfde geld voor het sausje. Je kan gaan voor een traditionele cocktaildressing, analouse, honing-mosterd misschien? Of mag het iets speciaal zijn? Klik dan hier voor een heerlijk recept van een koriander-limoen-dressing. Ook al maak ik het meestal met een ‘aangekocht’ krokant kipje, toch beschrijf ik hieronder ook graag hoe je zelf je krikante kippenreepjes maakt. voor de liefhebbers, klik hier voor het recept voor zelfgemaakte Tortillas. Enjoy!

Krokante Chicken Wrap

Aantal Personen

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale kooktijd

30

minutes

Ingrediënten

  • 4 Tortillas

  • 4 Gepaneerde Kippenreepjes

  • Sla (naar keuze)

  • 2 Wortelen

  • Snoeptomatjes

  • Komkommer

  • Babyspinazie

  • Rode kool

  • Pijpajuin

  • Geroosterde uitjes (of Bicky uitjes)

  • Saus naar keuze


  • Paneer je kip zelf
  • 2 Kippenfilets

  • kopje Bloem

  • 1 Opgeklopt ei

  • Kopje Panko (broodkruim)

  • Peper & Zout

Bereiding

  • Zo paneer je je kip zelf
  • Snij je kippenfilet horizontaal door, waarna je elk stuk verticaal halveert. Zet 3 kommetjes klaar. 1 met bloem, 1 met het opgeklopte ei, en 1 met Panko met een snufje peper en zout. Haal de kippenreepjes eerst door het bloem, daarna door het ei en vervolgens dep je deze in de Panko. Herhaal voor extra knapperigheid.
  • Basisrecept
  • Snij de wortelen, de komkommer en de rode kool in fijne reepjes. Snij de pijpajuin in ringetjes en de tomaten in kleine blokjes. verwijder de steeltjes van de spinazie en snij ze samen met de sla in reepjes.
  • Bak de gepaneerde kip in een pan of airfryer.
  • Verdeel de gewenste saus over de tortilla. begin te bouwen met de sla en spinazie. leg hierop de kip en eindig met de rest van de ingrediënten.
  • Rol op en halveer. Enjoy!

Tips

  • Voel je vrij om ingrediënten weg te laten of net toe te voegen die je lekker vind. Het leuke aan dit gerecht is dat je het elke keer weer anders kan maken. Gebruik gewoon lekker wat je in huis hebt!
  • Je kan de geroosterde uitjes ook vervangen door bijvoorbeeld geroosterde pinda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.